За нас

wt-sozoplo-2

Вече 40 години най-голямата организация по самоотбрана и бойни изкуства в света с над 1500 школи в Европа

EWTO

Основател на Европейската ВингТчун Организация е германецът – грандмайстор Кийт Креншпехт, 10 степен, професор, доктор на педагогическите науки, който е учил от грандмайстор Льон Тинг, ученик на известният починал майстор Ип Ман.

ЕВТО се занимава с превенция на насилието сред децата в училище, организира специализирано обучение за деца, за тинейджъри и подрастващи. Разработени са специални програми, които да разиграват роли и ситуации, в които децата да помагат на другите изпаднали в беда, да реагират адекватно на словестно и физическо посегателство и насилие.

Има групи за мъже и жени, където е разработена  методика на Светкавичната Защита – BlitzDefence, която дава възможност за изключително кратко време да се преподаде и научи реакция в стресова ситуация.

Преподава се бойното изкуство ВингТчун, което е традиционна китайска система на над 300 години, произлезнала от манастира Шаолин.  Изкуството се е разпространило от Китай в ХонгКонг, от там в Англия и Европа.

Водят се курсове, а някои от инструкторите са военни и полицаи с високи длъжности, които преподават специализирани средства за атака и самоотбрана на специалните части на полицията и на армията на Германия, Австрия, Италия, Испания, както са провеждани и няколко обучения на бългаските специални части.

ЕВТО провежда и обучение в програмите по спорт и педагогика в унивеситета в Дерби, Англия, както и в Пловдивски Университет, където са проведени четири бакалавърски програми, две магистърски програми и са защитени четири докторски дисертации.

ЕВТО има ясна структура и организирана мрежа от над 1 500 школи в цяла Европа, където се преподава по единна методика, която развива не само физическите качества на всички трениращи, но работи върху тяхната психика, овладява стреса, контролира емоционалното състояние, както и дава идея за източната култура, практики и традиции с цел да се даде възможност на всеки да промени себе си.

EWTO-Bulgaria

20 години ние сме официални представители в България на EWTO

В България ЕВТО създава свое представителство през 1996 година, след официалното си посещение в Пловдивски Университет, където се организира среща, открита лекция и демонстрация пред студенти и трениращи бойни изкуства. Съорганизатори тогава са и студентите от специалността китайски бойни изкуства към свободния факултет с треньор Станислав Багалев. Тогава се сформира клуб Университетски ВингТчун, където председател е проф. Сапарев и проф. Маргаритов, а инструктор става Станислав Багалев.

Започва разпространението на ВингТчун в страната, откриват се школи в Русе, Варна, Добрич, Бургас, Свиленград, Димитровград, Хасково, Велико Търново, Карлово, Стара Загора, Пловдив, Видин, Монтана и София и се създава ЕВТО-България.

В много от медиите излизат статии, интервюта в национални радио мрежи, в някои от печатните медии излизат повече от години специални колони със снимки за самоотбрана, някои от частните телевизии реализират поредици и от пердавания свързани със самоотбрана, националните медии канят представители на организацията в техни предавания, а някои от звездите на съвременанта музика започват да тренират ВингТчун самоотбрана.

През годините са правени демонстрации пред българската армия, преподаване на специални части и отряди за борба са безредиците.

Главният инструктор за страната и официален представител на ЕВТО е Станислав Багалев, който е майстор по ВингТчун, сифу (учител) по ВингТчун, 5-та майсторска степен.

Тренирал е карате, бокс, айкидо, шаолин, ескрима, неколкократен шампион по ТайДзи, сребърен медалист от армейското състезание 97, треньор на отбора на втора армия през 97, главен треньор и съдя по ВингЧун на българската федерация по УШУ, завършил магистър по българска филология, и магистър по бойни изкуства към НСА.

Пътувал е в цяла Европа за различни семинари, два пъти е бил в Китай на семинари и посещение в Шаолин.

Издател и редактор е на книгата „За Двубоя” на грандмайстор Керншпехт, която е световен бестселър по самоотбрана!

Участва в учебни филми по телевизията и издава четири учебни DVD-та за ВингТчун.

Ние преподаваме
  • Курсове за адакватна реакция при атака и насилие
  • Самоотбрана за деца, жени и мъже
  • ВингТчун – традиционно китайско бойно изкуство
  • Вътрешен ВингТчун – усещане, баланс, структура и енергия
  • Ескрима – филипинско бойно изкуство за бой с къси оръжия
  • Бой на земя, стрес подготовка, файт програми
  • Работим съвместно с полиция и специални части
  • Обучаваме инструкторите в унивеситетски бакалавърски и магистърски програми

 

3

За връзка и информация

тел: 0896 222165, 0888 228842
e-mail: sifubagalev@abv.bg

Започни тренировки сега!
Заповядайте с приятели на въвеждащ урок! Никога не е прекалено рано или късно човек да започне да тренира. Всяка възраст има своите преимущества.