За нас

Европейска ВингТчун Организация

За насКийт Р. Керншпехт 10GM

Европейска ВингТчун Организация

Основател на Европейската ВингТчун Организация

Германецът – грандмайстор Кийт Керншпехт, 10 степен, професор, доктор на педагогическите науки, който е учил от грандмайстор Льон Тинг, ученик на известният починал майстор Ип Ман.

ЕВТО се занимава с превенция на насилието сред децата в училище, организира специализирано обучение за деца, за тинейджъри и подрастващи. Разработени са специални програми, които да разиграват роли и ситуации, в които децата да помагат на другите изпаднали в беда, да реагират адекватно на словестно и физическо посегателство и насилие.

Има групи за мъже и жени, където е разработена  методика на Светкавичната Защита – BlitzDefence, която дава възможност за изключително кратко време да се преподаде и научи реакция в стресова ситуация.

Преподава се бойното изкуство ВингТчун, което е традиционна китайска система на над 300 години, произлезнала от манастира Шаолин.  Изкуството се е разпространило от Китай в ХонгКонг, от там в Англия и Европа.

Водят се курсове, а някои от инструкторите са военни и полицаи с високи длъжности, които преподават специализирани средства за атака и самоотбрана на специалните части на полицията и на армията на Германия, Австрия, Италия, Испания, както са провеждани и няколко обучения на бългаските специални части.

ЕВТО провежда и обучение в програмите по спорт и педагогика в унивеситета в Дерби, Англия, както и в Пловдивски Университет, където са проведени четири бакалавърски програми, две магистърски програми и са защитени четири докторски дисертации.

ЕВТО има ясна структура и организирана мрежа от над 1 500 школи в цяла Европа, където се преподава по единна методика, която развива не само физическите качества на всички трениращи, но работи върху тяхната психика, овладява стреса, контролира емоционалното състояние, както и дава идея за източната култура, практики и традиции с цел да се даде възможност на всеки да промени себе си.

За насОливър Кьонинг 9MG

Европейска ВингТчун Организация

За насСтанислав Багалев 5MG

ЕВТО - България

20 години ние сме официални представители в България на EWTO

В България ЕВТО създава свое представителство през 1996 година, след официалното си посещение в Пловдивски Университет, където се организира среща, открита лекция и демонстрация пред студенти и трениращи бойни изкуства. Съорганизатори тогава са и студентите от специалността китайски бойни изкуства към свободния факултет с треньор Станислав Багалев. Тогава се сформира клуб Университетски ВингТчун, където председател е проф. Сапарев и проф. Маргаритов, а инструктор става Станислав Багалев.

Започва разпространението на ВингТчун в страната, откриват се школи в Русе, Варна, Добрич, Бургас, Свиленград, Димитровград, Хасково, Велико Търново, Карлово, Стара Загора, Пловдив, Видин, Монтана и София и се създава ЕВТО-България.

В много от медиите излизат статии, интервюта в национални радио мрежи, в някои от печатните медии излизат повече от години специални колони със снимки за самоотбрана, някои от частните телевизии реализират поредици и от пердавания свързани със самоотбрана, националните медии канят представители на организацията в техни предавания, а някои от звездите на съвременанта музика започват да тренират ВингТчун самоотбрана.

През годините са правени демонстрации пред българската армия, преподаване на специални части и отряди за борба са безредиците.

Главният инструктор за страната и официален представител на ЕВТО е Станислав Багалев, който е майстор по ВингТчун, сифу (учител) по ВингТчун, 5-та майсторска степен.

Тренирал е карате, бокс, айкидо, шаолин, ескрима, неколкократен шампион по ТайДзи, сребърен медалист от армейското състезание 97, треньор на отбора на втора армия през 97, главен треньор и съдия по ВингЧун на българската федерация по УШУ, завършил магистър по българска филология, и магистър по бойни изкуства към НСА.

Пътувал е в цяла Европа за различни семинари, два пъти е бил в Китай на семинари и посещение в Шаолин.

Издател и редактор е на книгата „За Двубоя” на грандмайстор Керншпехт, която е световен бестселър по самоотбрана!

Участва в учебни филми по телевизията и издава четири учебни DVD-та за ВингТчун.

ИНСТРУКТОРИ

ПОМОЩНИК-ИНСТРУКТОРИ

АСИСТЕНТИ

За нас

Огнян Петков 12SG

За нас

Кристиян Манолов 12SG

за нас

Петър Лозев 11SG

За нас

Захари Анастасов 11SG

За нас

Велизар Калинов 10SG

За нас

Илиан Петков 9SG

  • Курсове за адекватна реакция при атака и насилие
  • Самоотбрана за деца, жени и мъже
  • ВингТчун – традиционно китайско бойно изкуство
  • Вътрешен ВингТчун – усещане, баланс, структура и енергия
  • Ескрима – филипинско бойно изкуство за бой с къси оръжия
  • Бой на земя, стрес подготовка, файт програми
  • Работим съвместно с полиция и специални части
  • Обучаваме инструкторите в унивеситетски програми
Започни тренировки сега!
Заповядайте с приятели на въвеждащ урок! Никога не е прекалено рано или късно човек да започне да тренира. Всяка възраст има своите преимущества.

тел: 0896 222165
e-mail: sifubagalev@gmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial