Обучение

img_9398Преподаването в ЕВТО-България свързано със световните стандарти и е сертифицирана част от световната организация и Европейската ВингТчун Организация.

 

Обучението е системно, отговаря се на зададените въпроси от учениците, съобразяваме се с нивото на всички, спазват се всички правила на модерната методика на обучение.

 

Нашата цел е да се изградят знания и умения при всички ученици, посещаващи редовно нашите тренировки.

 

За една година вие ще можете да владеете тялото си, ударите с ръце и крака, да имате основен набор от техники, да усещата силата на противника и да можете да реагирате адекватно.

 

На втората година ще можете да контролирате себе си и противника, да се отбранявате срещу оръжия и срещу много противници.

 

Третата година ще ви подготвим за по-високите нива на координация, умения и реакция под стрес.

 

Ще ви научим как да тренирате и сами, как да се храните, как да спортувате, как да се движите, което ще промени вашето усещане, съзнание, поведение и реакции в обществото!

Нива на обучението

Обучението ползва модела на преподаването и образователните степени в училище – 12 ученически степени, както 12 класа в училище.

Начално обучение 1-4 SG степен, средно ниво 5-8 SG степен, напреднало ниво 8-12 SG степен.

Следват високи степени HG и майсторски степени MG, като в университет – бакалавър и магистър.

НАЧАЛНО НИВО 1.SG-4.SG

Развиват се основните физически качества, научават се формите, основните удари с ръце, крака и придвижване, дават се ясни идеи за реакциите в различните дистанции, преподава се теория на ВингТчун.
4 семестъра по три месеца всеки.

СРЕДНО НИВО 5.SG-8SG

Тренират се ключове, захвати и контрол, защита срущу нож и тояга, защита срещу много нападатели. Също така има тенировка на усет, ЧиСау, реакции, модерни програми РеакЧун, бутания Пушинг, прегъвания и слайдинг.

4 семестъра по три месеца всеки.

ОСНОВНО НИВО 8.SG-12.SG

Усет, баланс, дистанция, тайминг, приложение на наученото в различни ситуации, контрол над противника и над себе си, спаринг, бой на земя.
4 семестъра по три месеца всеки.

ВИСОКИ НИВА  1.HG-4.HG

Тук се развиват специални умения и светкавични реакции за динамична промяна, защита и атака. Изучава се БюДжи концепцията, формата на Дървения манекен и ЧиГерк.
За всяка степен – същото количество години на обучение.

МАЙСТОРСКИ НИВА 5.MG-8.MG

Тук инструкторът се е превърнал в майстор, умее да координира не само физическото си тяло, но и психиката си. Изучават формите и концепциите на Дървения манекен, Дългата тояга и ВингТчун двойните ножове.
За всяка степен – същото количество години на обучение.

ГРАНДМАЙСТОРСКИ НИВА 9.GM and 10.GM

От 9-то ниво грандмайстор, жълт ръкав с бяла предница, и 10-то ниво грандмайстор -бял ръкав с жълта предница.
Това е пълно постигане на ВингТчун системата, вникване в нейната дълбочина, проява на истинско велико умение.


Условия за явяване на изпит за ученически степени
  1. Ученикът да е тренирал минимум три месеца програмата за степента и да има най-малко 40 посетени тренировки.
  2.  Да владее и познава нужният материал за дадената степен, като явяващите се за 4, 8 и 12 ученическа степен правят пълен преговор от първата до досегашната им степен.
  3. Ученикът да е преминал предварителен практически, теоретичен и физически тест при своя инструктор или помощник инструктор. Да е подготвил теоретичната част на изпита.
  4. Да има цялостен ВингТчун екипq емблема за степента, фланелка, долнище, протектори за слабини и протектори за ръце и крака.
  5. Да има валидно членство в ЕВТО-България и да носи със себе си своя ВТ-Паспорт.