Превенция на насилието

bullyingНасилието е вече навсякъде – телевизия, новини, интернет, игри, дрехи, цветове, думи, отношение, погледи…

Ако не си агресивен, значи няма да те зачитат, ако не си насилник, значи си слаб…

Ние се опитваме да променим това, защото за нас насилието е другото лице на страха!

 

Ние имаме модел как да променим себе си и как да помогнем на околните, за да живеем по-добре  ипо-спокойно!

Да променим Психиката, Реакциите и поведението си.

 

Една от програмите, по която работим е с Училища, Университети, Общини, Центрове за работа с деца и детски педагогически стаи.

BlitzDefence – Светкавична защита

images-4Blitz Defence е стратегията e създадена от Грандмайстор Кийт Р. Керншпехт след дългогодишно изучаване на човешкото поведение и реакции, както и с помощта на дискусии със специалисти в областта на психологията и хора вещи в уличните сбивания.

 

Целта на BlitzDefence е да научи практикуващите как да реагират адекватно и правилно при ескалираща ситуация в къщи, в дискотеката, в училище, на улицата, на спирката…

 

 • Първата степен на реакция е Словестната защита!

Позицията на тялото, позицията на ръщете и погледа са част от конфликта, но и от решението му! Ако вие можете да се усетите и да се контролирате като външни белези, то тогава ида и ролята на гласа ви! Гласът ви трябва ад е ясен, не агресивен и водещ в не-конфликтна зона.

 • Втората степен на защита е Движението и дистанцията!

Внимавайте колко сет близки, дръжте ръцете си напред, не се навеждайте, не разтваряйте ръцете си пред вас, говорете, но контролирайте физическата и словесната дистанция.

 • Трета степен на защита е Реакцията!

При преминаване на всички нива на защите, при агресия и посегатлство, трябва ад се наясно как, къде и колко да хванете, да контролирате и ако е нужно да ударите или блъснете!

Но най-важното е да съобразим самозащитата със закона, без да превишаваме пределите на неизбежната защита.

fighting-people-near-grass-and-a-tree

183760614

is-bullying-normal-behavior

0010277545

elementary-school

Важни идеи за превенция
 • УСЕЩАНЕ И ИЗБЯГВАНЕ
  Да бъдете наблюдателни относно заобикалящата ви действителност, да имате усещане за ситуацията около вас.

 

 • ЕЗИК НА ТЯЛОТО
  Наблюдавайки маниерите на някой – как стои, как използва ръцете си, изражението на лицето и жестовете – могат да ви разкрият много за намеренията на този човек. BlitzDefence ще ви научи как да разпознавате тези знаци и по този начин да бъдете една стъпка преди ситуацията, а не една стъпка след нея!

 

 • КОНТРОЛ НА ГЛАСА
  Ефектът от настоятелния глас е често широко пренебрегван в обучението по самозащита. В определени условия тази техника може да подейства с такъв ефект, все едно сте ударили някого. Чрез BlitzDefence ще се научите как да използвате гласа си твърдо в такива ситуации.

 

 • СТРАХ
  Страхът може да спре някои човек и всичко, което е научил, да се изпарява от паметта му като ефект от покачването на огромно количество адреналин. BlitzDefence ще ви помогне да отчитате ефекта от страха, да го контролирате и да го използвате в своя полза.

 

 • ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА
  Стиловете, които се облягат на сила стават неизползваеми, когато се изправите срещу по-голям и по-силен от вас. WingTsun е създаден от жена и ще ви научи как да обезвредите своя противник без да използвате сила, а само чрез прилагане на 4-ри базови принципа.

 

 • ОПРОСТЕНА СИСТЕМА
  Научно доказано е, че за да се изучи едно просто движение ефективно са нужни 10 часа. Някои стилове практикуват буквално стотици движения, оставят ви знания за много движения, но неспособност да използвате което и да е от тях правилно. WingTsun ви дава възможност да се защитите срещу 80% от нападенията само с едно движение.

 

 • ЗАЩИТА ВЪВ ВСИЧКИ ДИСТАНЦИИ
  При някои стилове се учите да се защитавате ефективно от далечна дистанция, но се пренебрегва близкия бой. Други са доста ефективни на земя, но са ограничени в техните възможности в изправено положение. Във WingTsun се изучава ефективната защита във всички дистанции и фази на боя – далечна ( ритници ), средна ( удари с ръце ), къса (лакти, колене, хватове и заключвания), бой на земя.

 

 • ЗАКОНЪТ И САМОЗАЩИТАТА
  BlitzDefence – стратегията е съобразена със закона. Тя е разработена с този замисъл. В действителност BlitzDefence се използва от много организации за лична защита на агентите от: множество европейски специални полицейски сили, FBI, CIA, Морската пехота на САЩ.

 

 • САМОЗАЩИТАТА НЕ Е СПОРТ
  Важно е да запомните, че много стилове се изучават в спортна среда и поради това са ограничени от правилата на дадения спорт. WingTsun не е спорт, той е чиста самозащита. WingTsun ви учи как да се защитавате ефективно на улицата, където няма правила.