Общ и инструкторски семинар

15/06/2014

Пловдив за пореден път посрещна учениците от София, Пловдив, Русе, Варна, Хасково и Димитровград за изпитния летен семинар във ВингТчун Академията.

Семинарът започна с тренировка на тялото и връзката на различните части с цялото, методи на обединяване и извличане на сила. Поледва детайлен изпит на СюНимТау и ЧамКиу, основи и динамични придвижвания.

Сихинг Марин и сихинг Велин помагаха на майстор Багалев, за да можеше всеки ученик да бъде видян лично и да бъде поправен, ако е нужно.

БлицДефенс програмите раздвижиха духа на всички, като основната идея беше реакция на мига, без подготовка и зареждане на силата.

ЛатСау програмите дадоха удрана и защитна сила на всички, както и усет за дистанция и придвижване.

Бойните приложения срущу удари с ръце и крака завършиха изпита, в който учениците показаха своите умения и реакция.

Общата снимка показа усмихнатите лица на участниците, а защитилите следващата си степен бяха горди с постижението си.

Следващият ден бе посветен на инструкторския семинар. В първата част бяха показани новите програми Пуш-Пул на ГМ Керншпехт, които изграждат стабилността, вкореняването, обединението на тялото и умението за атака от различни ъгли.

Последва идеята за ВингТчун в цялото тяло, а не сяма в китките и ръцете, което се случва най-често при практикуващите вингчун.

Да чувстваш, реагираш и да си обединен със себе си и с противника по време на динамично движение – това е истинско умение, а не само думи.

Бяха поставени  и доста конкретни задачи на всички участници, които те трябва да разработят до следващият инструкторски семинар

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial