Летен семинар във Варна

29/06/2014

Морето привлича със своята красота и сила, то ни дава истинското усещане за постоянна промяна, мекота и мощ.

Традиционният варненски семинар на майстор Станислав Багалев привлече почти всички трениращи в школата във Варна, които очакваха с нетърпение интензивните семинарни дни.

Сифу Багалев пристигна във Варна още в четвъртък, за да наблюдава работата на новия инструкторски екип – сихинг Митко и сихинг Вальо, които с желание и мотивация преподаваха на начинаещите и на напредналите. Последва вечеря с морска храна и анализ на преподаването и бадещето на школата.

Петъчният ден бе посветен на тренировка с инструкторите, като сифу Багалев преподаваше близо да морето, за да може енергията му да се усети в движението, усещането и разбирането.

Вечерта в петък бе малката група, в която участваха повечето напреднали от групата във Варна. Там сифу Баалев показа новите идеи от международния семинар в Хокенхайм, идеята за стабилност, сила баланс и обединенност на ГМ Керншпехт.

Съботният семинарен ден бе напрегнат и и нтензивен, затова на помощ се притече и сихинг Велин Йорданов, от Русе, който е и един от инструкторите на школата в София. Сифу Багалев започна семинар с главните идеи за центровете на тялото, с упражнения за тяхното трениране, как те да се свържат във формата, основите и ЛатСау програмите. В първата част присъстваха и трениращи от детската ни школа във Варна, водена от сихинг Добрев. Повече от осем деца демонстрираха завидни умения в овладяването на формите, програмите и динамичните упражнения.

След почивката семинарът продължи на открито в парка на Варна, за да може да има пространство и въздух за динамичните  и бойни приложения, които бяха темата на втората част.

Как да ударим стабилно, как да можем да ритнем, да се придвижим, да се защитим и да атакуваме. Как да тренираме в близка дистанция и да можем да останем защитен и динамични в ударите си.

Учениците бяха въодушевени от новите идеи, а защитилите степени бяха доволни от постигнатото.

Неделният ден продължи с тренировките. Сутрешната тренировка бе посветена на китайското бойно изкуство ТайДзи и неговите идеи за движение, хармония, баланс, сила и енергия.

Последва динамична тренировка по Ескрима, където бе проявена силата на духа на тренирашите, умението да работиш с и без оръжие, както и усещането за мощ и експлозия.

Накрая семинарът завърши отново с един час занимания с ВингТчун, динамичното му прилагане по време на промяна на натиска и атаката.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial