Национален летен ВингТчун семинар в Созопол 2014

02/08/2014

30 юли – 3 август 2014
Море, слънце, плаж, пясък, тренировки, смях, купон и веселие…думи, с които може съвсем накратко да се опише националният летен ВингТчун семинар в Созопол, който се проведе през 30 юли до 3 август 2014 година.
Участваха трениращи от Русе, Варна, Димитровград, Пловдив, София, от Чикаго, Лос анджелис, Вирджиния Бийч от Америка, Брюксел, Белгия и от Дания.
Инструктори бяха – майстор Станислав Багалев, 5-та майсторска степен, национален треньор, Сифу Герман, 3 техническа, главен инструктор на Чикаго, сихинг Румен, 2-ра техническа, сихинг Марин, 1-ва техническа, сихинг Велин, 1-ва техническа, сихинг Стефан, 1-ва техническа, сихинг Борис, 1-ва техническа от Брюксел.
Тази година семинарът бе по-голям от предишната година, участниците бяха още по-мотивирани за тренировки и … купон.
Заниманията стартираха още в началото на седмицата. Всеки ден от тренировките беше разделен като тема, за да може да се направи преговор, както и да се дадат някои важни насоки и идеи за самостоятелната тренировка за изграждане на качества.
Всеки ден се тренираше по три часа, като основните теми и идеи бяха – централните точки, тяхното свързване с мисълта и движението, както и с ръцете и краката в самостоятелните упражнения, отработване с партньор, където всеки трабваше да усети силата, тайминга и дистанцията на атаката и да вземе адекватно решение в променящата се ситуаци. Бойните приложения даваха динамичен смисъл на тренировката, а стресът отблокираше реакциите на трениращите.
След всяка тренировъчна част имаше и малки групи за сериозно интересувщите, които бяха разделени по степени.
Освен тренировките усещането за море и почивка завладяваше всички – плажът едвам побираше всички трениращи, които бяха заедно, а ресторантите и дискотеките бяха заляти с млади и усмихнати хора, трениращи през деня, и празнуващи през ноща.
Едно незабравимо лято на силни преживявания, емоции и сериозни тренировки.