Национален летен семинар в Созопол 2015

19/07/2015

Лятото, слънцето и морето привлече отново всички в Созопол, древен и модерен град на южното черноморие.

На вече традиционния годишен летен семинар дойдоха над четирдесет и пет човека от цялата страна – Видин, Монтана, София, Пловдив, Русе, Варна, Димитровград и Хасково, както и от Америка – сифу Герман Атанасов, 3-та техническа степен, ръководител на Чикаго, негови ученици от Чикаго и хора, които тренират и учат в Германия, сихинг Борислав , първа техническа степен, от Белгия.

Тренировките се провеждаха на открито всеки ден по три часа в градинката на новия град, където скрити от палещите лъчи на слънцето под големите дървета, всички тренираха своите програми.

Майстор Станислав Багалев раздели трениращите на четири подгрупи – начинаещи, средно- напреднали, напреднали и технически степени.

Идеята и темата на заниманията бе да се намерят елементите, да с свържат центровете и да се запази това свързване по време на движение, функциите, циклите и тяхното приложение в различни дистанции и в правилния тайминг и свързаност. В началото всички тренираха самостоятелни упражнения, извадени от трите основни форми, след това по двойки идеите на вътрешния ВингТчун, преподаван от ГМ Керншпехт на последния международен семинар в Германия, Хокенхайм.

Чрез този важен и детайлен усет със себе си и със другия, тренировките преливаха в програми за различните степени – ЛатСау, ЧиСау, оръжия – тояга и нож, ключове, а техническите степенни тренираха 2-7 ЧиСау секции. В последната част на всеки урок имаше динамични файт програми, удари по лапи, стрес фит файт, който даваше доста енергия на всички.

След тренировките всички уастници бяха на закътания залив на плажа Златната Рибка, където всики се забавляваха, но и оставаше време и за тренировка. Там сифу Герман показваше важни идеи от бутащите ръце на ТайДзи, които могат да се използват като усет и концепция във ВингТчун. Беше уникално да се види група от над четирдесет човека, които тренират, плуват, играят на водна топка, плажен волейбол и са на сърф, скайт или летят във въздуха с джет или водни обувки….

Вечерята в ресторанта беше винаги предизвикателство да се съберат толкова много хора, но вечер в дискотеките и баровете бе и най-големия купон, където всички в свободна и доста шумна среда, се забавляваха, в някои от дните и до посрещането на изгрева на слънцето….!

Успяхме да посетим и специални плажове, гмуркане около скали, даже тренировка на ВингТчун под водата! Да чуеш тялото във водата и да се опиташ да удариш или да се прикриеш…уникално преживяване.

Първата седмица на лагера бе за всички, а втората седмица от лагера бе за инструкторите, които имаха лични тренировки и занимания в малка група всеки ден със сифу Багалев.

Дискутираха се доста важни организационни проблеми, бяха начартани бъдещи планове за отпразнуването на 20 годишнината на ЕВТО-България през 2016 година!

Силата на една организация е в единството, но то започва от точката, от центъра, от личния център, и личната периферия, центърът на една школа и периферията и, центърът на една организация и нейната периферия.

ЕВТО-България доказа, че когато сме заедно сме силни!

Заедно, силни, напред!

 

Сифу Багалев

Юли 2015

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial