Семинар с Гранд майстор Оливър Кьониг

18/10/2015

СеминарМеждународните семинари в България са вече традиция от деветнайсет години, но този семинар бе различен!

На него гранд майстор Оливър даде много ясна идея как системата се развива, кои са новите елементи там, как да се обясняват, тренират и преподават.
ЕВТО в себе си съдържа три важни идеи, които трябва да се тренират, но и тяхното правилно разбиране е важно, за да се постигнат нужните качества при трениращите.
Първият елемент е традиционният ВингТчун с неговата класка, форми, основи, ЧиСау, секции и упражнения. Вторият елемент е вътрешният ВингТчун, който дава идея за вътрешната и външната структура на тялото. Развива усещанията, като дава ясна идея как да се изграждат качества, които да променят всеки трениращ. Програмата е разделена на различни поделементи, които се свързват логично през различните степени.

Третият елемент са динамичните файтинг програми, които дават възможност да се изградят бойни умения при всички ученици. Възможност да се изпробва наученото в една стресова ситуация, за да се повиши не само по-добра реакция при самоотбрана, но и да се тренира психиката на всеки.

СеминарРазпределяне по групи..

Грандмайстор Оливър раздели всички на три групи и даде шанс на всички да усетят силата и динамиката на ВингТчун. Първата група бе ученици, които тренираха файтиг дрилове, удари с ръце и крака, втората група бе напреднали ученици, които тренираха същото, но на по-високо ниво и интензитет, а другата група бе техническите степени, които тренираха динамика и вътрешен ВингТчун.
Боят на земя също бе застъпен в обучението, защото голяма част от ситуациите на улицата приключват на земя и учениците трябва да са наясно какво да правят и какво да не правят, ако попаднат в такава ситуация. Падания, хвърляния, преместване, удари, ключове, ритници..това беше само малка част от арсенала, който показа гранд майстора.

Негов спаринг партньор бе сихинг Костадин Лефтеров, 2. HG, който е българин, започнал тренировките си в България при сифу Багалев и синиг Евтимов в Стара Загора, но от години живее и преподава в Австрия и Виена. Той понесе множество удари, хвърляния, ключове и болка, за да може учениците да видят ефективността на системата.
Гранд майстор Оливър бе в топ форма, движеше се силно, бързо и динамично, а когато работеше вътрешния ВингТчун бе детайлен, прецизен и ясните му обяснения дадоха много ясна светлина в методиката на преподаване и разбиране на тази сложна материя.

СеминарИзпит в техническата група!

В техническата група протече и изпит, където преминаха успешно теста:
Иван Динев, 1. HG, Росен Бизеров, 1. HG, Валентин Стойчев 1.HG, Людмил Лозанов 1. HG, по-високи степени взеха Марин Мазнев 2. HG и Велин Йорданов 2. HG.
Това е високо признание за нивото и работата на всички в България. Показа ясно, че организацията се развива като знания, умения и ниво.
Присъствието на проф. Веселин Маргаритов в залата за тренировки Пловдив в също бе част от признанието на организацията. Професор Маргаритов е дългогодишен преподавател в Пловдивски Университет и НСА София. Бил е зам. Министър, както и е организирал в Пловдивски Университет две бакалавърски и две магистърски програми по ВингТчун, както е научен ръководител на трима от водещите инструктори на ЕВТО.

По време и преди семинара се проведе и първата среща на ръководителите на школи в страната.
Бяха поканени всички групови лидери, като присъстваха от София, Пловдив, Видин, Монтана, Русе, Варна, Димитровград, Хасково и Стара Загора. Обсъдиха се редица въпроси от миналото и настоящето на организацията, за да може да се начертаят ясни цели за бъдещото развитие на ЕВТО България. Бяха обсъдени и приети важни идеи, които да дадат тласък на бъдещото сътрудничество и развитие на всички школи.

Официалната вечеря с гранд майстора бе важен елемент в сплотяването на всички инструктори. Там също бяха обсъдени важни идеи за международните прояви през следващата година, празнуването на 40 годишнината на ЕВТО в Германия и 20 годишнината на ЕВТО България.

Заедно сме силни, а мисълта, действието и духа ни дава бъдеще!

Семинар

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial