Интензивни семинари в Монтана и Видин

November 7, 2015

Северозападната част на страната през последните години пострада доста от икономичиската криза, от различните опити на различни политици да оправят региона, но таво само доведе до затваряне на предпиятеия и напускане на млади хора от там.

Да се преподава ВингТчун там е трудно, но трудностите мотивират силните, и затова тези две школи често се дават за пример, че не мястото определя броя и нивото на учениците, но е важен инструктора и екипа, които стоят зад него, за да има успех.

Монтанската школа изненада майстор Станислав Багалев, главният инструктор по ВингТчун за страната, който завари препълнена зала с деца и родители, очакващи да покажат своите умения. На детския семинар по самоотбрана и Кидс ВингТчун присъстваха повече от двайсет деца, които показаха своите умения във форма, основи, латсау, техники за самоотбрана, падания и бой на земя. Родителите гледаха представянето на децата им, и широко усмихнатите им лица говореха само по себе си.

Екипната работа на инструкторите сихинг Асен, сихинг Тодор и сихинг Мишо дава голям резултат. Само за една година децата от няколко, вече са над двайсет, разпределини в различни групи през цялата седмица.

След успешния семинар с децата се проведе и семинар по ВингТчун за възрастни, където присъстваха и хора от Монтана, проявили интерес към системата. Майстор Багалев показа динамични атаки в центъра на противника, тренира с всички в залата, като най-новите присъстващи бяха впечатлени от динамиката, силата и баланса на вингтчун.

 

На следващия ден сифу Багалев бе във Видин, където школата под ръководството на сихинг Людмил Лозанов, 1-ва техническа степен, съществува вече четири години, като там тренират уникално мотивирани млади хора, както и мъже, тренирали различни бойни изкуства, шампиони в различни дисциплини, както и военни, полицаи и хора от специалните подразделения.

Залата бе пълна с мотивирани трниращи, които изпълняваха всяко движение внимателно и с много хъс и енергия. Групата бе разпределена на две части – начинаещи и напреднали, като към напредлата груба бяха и инструкторите от Монтана, които дойдоха специално за семинара. Тренираха се програми – бой срещу много хора, удряши и мушкащи оръжия, както и ключове и захвати.

Сифу Багалев показа и основите на вътрешния ВингТчун, идеята за бутане и дърпане, отваряне  и затваряне, която бе вплетена в преграмите и използвана в приложенията от всички.

Втората част на семинара бе приложност и файт, къде се тренираха новите файт програми на ЕВТО.

Детсктата група също присъстваше на отделна част в семинарния ден, където те показаха сила и дух по време на изпитите си.

Силата на духа не може да се пречупи и сломи, тя се чувства, усеща и проявява в дадени моменти. Трениращите в тези школи имат силата и суровостта на духа, интелигентността и мекотата на духовността, които ясно се вижда и усеща.

ВингТчун ни дава сили, обединява ни в идея за развите на тялото, разума и духовността.

Не пропускайте вашия шанс да станете част от тази промяна!

6-7 ноември 2015

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial