Интензивни семинари в Монтана и Видин

07/11/2015

Северозападната част на страната през последните години пострада доста от икономичиската криза, от различните опити на различни политици да оправят региона, но таво само доведе до затваряне на предпиятеия и напускане на млади хора от там.

Да се преподава ВингТчун там е трудно, но трудностите мотивират силните, и затова тези две школи често се дават за пример, че не мястото определя броя и нивото на учениците, но е важен инструктора и екипа, които стоят зад него, за да има успех.

Монтанската школа изненада майстор Станислав Багалев, главният инструктор по ВингТчун за страната, който завари препълнена зала с деца и родители, очакващи да покажат своите умения. На детския семинар по самоотбрана и Кидс ВингТчун присъстваха повече от двайсет деца, които показаха своите умения във форма, основи, латсау, техники за самоотбрана, падания и бой на земя. Родителите гледаха представянето на децата им, и широко усмихнатите им лица говореха само по себе си.

Екипната работа на инструкторите сихинг Асен, сихинг Тодор и сихинг Мишо дава голям резултат. Само за една година децата от няколко, вече са над двайсет, разпределини в различни групи през цялата седмица.

След успешния семинар с децата се проведе и семинар по ВингТчун за възрастни, където присъстваха и хора от Монтана, проявили интерес към системата. Майстор Багалев показа динамични атаки в центъра на противника, тренира с всички в залата, като най-новите присъстващи бяха впечатлени от динамиката, силата и баланса на вингтчун.

 

На следващия ден сифу Багалев бе във Видин, където школата под ръководството на сихинг Людмил Лозанов, 1-ва техническа степен, съществува вече четири години, като там тренират уникално мотивирани млади хора, както и мъже, тренирали различни бойни изкуства, шампиони в различни дисциплини, както и военни, полицаи и хора от специалните подразделения.

Залата бе пълна с мотивирани трниращи, които изпълняваха всяко движение внимателно и с много хъс и енергия. Групата бе разпределена на две части – начинаещи и напреднали, като към напредлата груба бяха и инструкторите от Монтана, които дойдоха специално за семинара. Тренираха се програми – бой срещу много хора, удряши и мушкащи оръжия, както и ключове и захвати.

Сифу Багалев показа и основите на вътрешния ВингТчун, идеята за бутане и дърпане, отваряне  и затваряне, която бе вплетена в преграмите и използвана в приложенията от всички.

Втората част на семинара бе приложност и файт, къде се тренираха новите файт програми на ЕВТО.

Детсктата група също присъстваше на отделна част в семинарния ден, където те показаха сила и дух по време на изпитите си.

Силата на духа не може да се пречупи и сломи, тя се чувства, усеща и проявява в дадени моменти. Трениращите в тези школи имат силата и суровостта на духа, интелигентността и мекотата на духовността, които ясно се вижда и усеща.

ВингТчун ни дава сили, обединява ни в идея за развите на тялото, разума и духовността.

Не пропускайте вашия шанс да станете част от тази промяна!

6-7 ноември 2015

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial