Семинар във Виена с ГМ Керншпехт

22/11/2015

Уникално топло време за сезона посрещна майстор Багалев и сихинг Йорданов в австрийската столица.  Те пристигнаха в края на ноември, за да посетят международния годишен семинар. Той бе воден от Гранд майстор Керншпехт и от Гранд майстор Оливър Кьониг.

В централата на организацията във Виена тренират над осемстотин ученика в различни групи през целия ден в уникално оборудвана зала. Организацията на учебния процес е перфектна, като за това се грижат над 25 инструктора. Има групи за ВингТчун, Ескрима, ВингТчун – деца и тинейджъри, жени, FitForFight, кондицшонна тренировка и Ци Гун.

Семинарът

Семинарът бе посетен от над двеста човека за два дни от Австрия, Германия, Чехия, Словакия и България. Тренировката на гранд майстор Керншпехт бе изцяло насочена към високите степени и в идеята за подобряването на структурата на тялото, за яснотата на атаката и защитата, бутането и дърпането като концепции, следващи теорията на Ин и Ян, теорията на ТайДзи, като принцип, а не като стил, усещането на вътрешното свързване на собственото тяло и контрол на противника.

Начинаещите и средно напредналите тренираха динамична промяна, движение и удари, както и стрес тренировки със сифу Оливър Кьониг.

Да имаш ясна идея за структурата си, да имаш усещане за ясна точка на контакт и стратегия на реакцията, да използваш усета и реакцията в ясна посока и равнина,  да водиш, без да си воден, да контролираш, без да те контролират…. Това бяха само част от основните теми на семинара, които бяха представени от гранд майстор Керншпехт.

 

Ясната структура и активна реакция на атака срещу атаката бе разработена за начинаещите програми. Под формата на стрес и FitForFight учениците показаха дух и мотивация да победят първо себе си, после и опонента.

За да напредва всеки, трябва да има възможността да тренира с по-добри, където да е ученик, да тренира с неговото ниво, където да е партньор, и да преподава, където да е учител. Само тогава има истинско израстване и промяна.

 

Виенската школа е една от водещите в Европа, където маркетинга и рекламата са на много високо ниво. Последната идея, реализирана от организацията бе основните инструктори по градове да имат осем брандирани коли. С тях да обикалят страната и така да правят реклама на ВингТчун и ВингТчун – деца.

След семинара

Малкото свободно време бе уплътнено с приятната компания на сихинг Лефтеров, българин от Стара Загора, който започна да тренира ВингТчун първо в България, и който от години живее във Виена, тренира и преподава ВингТчун, има вече собствена школа и е един от водещите помощник-инструктори в Австрия. С него успяхме да видим прекрасна Виена, нейните кафета и ресторанти, както и Виенска Опера.

Виена е не само център на културата в Европа, но и един от водещите центрове по ВингТчун.

Елате следващия път с нас, за да усетите в едно – красотата и спокойствието на града и динамиката и движението на ВингТчун!

 

Виена

20 ноември 2015