Международен ВингТчун семинар във Виена с ГМ Керншпехт

ноември 22, 2015

Уникално топло време за сезона посрещна майстор Багалев и сихинг Йорданов в австрийската столица.  Те пристигнаха в края на ноември, за да посетят международния годишен семинар в академията във Виена, който бе воден от Грандмайстор Керншпехт и от Грандмайстор Оливър Кьониг.

В централата на организацията във Виена тренират над осемстотин ученика в различни групи през целия ден в уникално оборудвана зала. Организацията на учебния процес е перфектна, като за това се гржат над 25 инструктора. Има групи за вингтчун, ескрима, кидс, тинейджъри, жени, фит форфайт, кондицшонна тренировка и цигун.

Семинарът бе посетен от над двеста човека за два дни от Австрия, Германия, Чехия, Словакия и България. Тренировката на грандмайстор Керншпехт бе изцяло насочена към високите степени и в идеята за подобрябаването на структурата на тялото, за яснотата на атаката и защитата, бутането и дърпането като концепции, следващи теорията на Ин и Ян, теорията на ТайДзи, като принцип, а не като стил, усещането на вътрешното свързване на собственото тяло и контрол на противника.

Начинаещите и средно напредналите тренираха динамична промяна, движение и удари, както и стрес файт тренировки със сифу Оливър Кьониг.

Да имаш ясна идея за структурата си, да имаш усещане за ясна точка на контакт и сратегия на реакцията, да използваш усета и реакцията в ясна посока и равнина,  да водиш, без да си воден, да контролираш, без да те контролират…. Това бяха само част от основните теми на семинара, които бяха представени от грандмайстор Керншпехт.

Ясната структура и активна реакция на атака срущу атаката бе разработена за начинаещите програми, където под формата на стрес и фит файт учениците показаха дух и мотивация да победят първо себе си, после и опонента.

За да напредва всеки, трябва да има възможността да тренира с по-добри, където да е ученик, да тренира с неговото ниво, където да е партньор, и да преподава, където да е учител. Само тогава има истинско израстване и промяна.

 

Виенската школа е една от водещите в Европа, където маркетинга и рекламата са на много високо ниво. Последната идея, реализирана от организацията бе основните инструктори по градове да имат осем брандирани коли, които да обикалят страната и така да правят реклама на вингтчун и вингтчун кидс.

Малкото свободно време бе уплътнено с приятната компания на сихинг Лефтеров, българин от Стара Загора, който започна да тренира вингтчун първо в България, и който от години живее във Виена, тренира и преподава вингтчун, има вече собствена школа и е един от водещите помощник-инструктори в Австрия. С него успяхме да видим прекрасна Виена, нийните кафета и ресторанти, както и Виенска Опера.

Виена е не само център на културата в Европа, но и един от водещите центрове по вингтчун.

Елате следващия път с нас, за да усетите в едно – красотата и спокойствието на града и динамиката и движението на вингтчун!

 

Виена

20 ноември 2015