Летен семинар в Созопол

28/07/2016

Юли месец събра всички трениращи на традиционния летен семинар на ЕВТО-България в красивия морски курорт Созопол.

Участниците тази година бяха над седемдесет от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Видин, Мотана, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, както и наши приятели от чужбина  и сифу Герман Атанасов, 4 техническа степен от Чикаго.

От високите степени от България бяха сихинг Марин, 2ра степен, синихг Велин, 2- ра степен, сихинг Вальо, 1-ва степен  и сихинг Иван, 1-ва степен.

Ръководителят на ЕВТО-България Майстор Станислав Багалев, 5 степен, бе водещ на семинара. Всеки ден се тренираше по 3 часа през деня и по два часа на плажа. Групите бяха разделени на начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и техническа група. Темите бяха разпределени по равно във времето, като основата бе вътрешния ВингТчун, идеите за обединяване и свързване на тялото, усет на противника, следваха програми и динамични упражнения за двама, а накрая динамиката и файта даваше стрес и усет за реалност на техниката.

След всяка тренировка бяха организирани Малки групи, които учениците можеха да избират темата и интензивността.

Техническите степени се подготвяха по техните програми, като в групата за 12 степен бяха над осем човека!

Всеки ден се практикуваше и вътрешен ВингТчун, но и ТайДзи Ян стил, където на плажа всички тренираха не само формата, но и приложенията и, както и бутащи ръце.

Плажът, слънцето и водата даваше уникален шанс да се забавляваме, да тренираме и да общуваме заедно. Плажната ивица често приличаше на разгърната зала за тренировки, където повече от седемдесет човека с техните семейства плажуваха, говореха, свиреха, плуваха, тренираха и се забавляваха.

Организираха се и кратки пътешествия, гмуркания, скали и посещения на съседни плажове.

Не можем да пропуснем вечерните партита, където всяка вечер заведението ехтеше от шумната компания, където танците не спираха понякога и до сутринта.

Голямото лятно парти отново затвори един от водещите барове на плажа, където над осемдесет човека празнуваха заедно до сутринта, усмихнати, заедно.

Преживяното не може да се опише и не може да се преразкаже, затова не пропускайте следващата година да сме отново заедно!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial