История – Хонг Конг

Грандмайстор Льон Тинг тренира от дете бойни изкуства, започва да тренира ВингЧун при своя чичо,    ученик ка ГМ Ип Ман, като в последствие става личен ученик на ГМ Ип Ман. Той е един от малкото ученици на грандмайстора, който записва и завършва университет – Английският Баптиски Колеж.

Грандмайстор Льон Тинг, създателят на International WingTsun Assotiation, започва да преподава WingTsun Кungfu през 1967 година.
През следващите години той открива школа и в Баптиския колеж в Хонг Конг, първата школа по бойни изкуства в университет до това време.

През май 1970 година той открива и собствената си школа, наречена Leung Ting Gymnasium, и започва да преподава професионално.
С помоща на неговите ученици Грандмайстор Льон Тинг създава Leung Ting Martial Arts Assotiation през 1973 година.

В края на 1975 името на асоциацията е сменено на International Wing Tsun Martial Arts Assotiation, като в последствие “WingTsun” е регистрирано като запазена марка.

Той започва да преподава в целия свят, пътува на всички континенти и създава много ученици, школи, майстори. Като новатор той е първият, който издава цялостни книги за ВингТчун, учебни касети, провежда семинари, участва в предавания, демонстрации.

През 1990 година, когато името WingTsun е вече познато сред стотиците хиляди практикуващи и става символ на едно уникално бойно изкуство, името на асоциацията се преименува на International WingTsun Assotiation.

В момента International WingTsun Assotiation има повече от 4 000 школи по целия свят.
Главната централа е в Хонг Конг, а другите школи са в 63 страни в целия свят – Азия, Северна и Южна Америка, Източна и Западна Европа.