Винг Чун демонстрация пред министър-председателя на република България Бойко Борисов 2012

14/06/2012
[frame_left]

[/frame_left]

ВингТчун стана популярен и познат даже и в министерските среди в България. На 14 юни в Пловдив се откри нова спортна зала, която бе построена само за 9 месеца с пари на държавата. Тя ще е притежание на втория по големина университет в страната. Пловдивски университет.
Това е първото мащабно съоръжение в Пловдив през последните години и засега е най-голямата инвестиция на държавен университет на стойност 4 млн. лева. Злата е на 2 етажа със застроена площ от 3120 кв. м и обща разгърната площ от 4150 кв. м. В нея са разположени трибуни с 1027 седящи места.
Министър председателят на република България Бойко Борисов, спортният министър Свилен Нейков, областният  управител Здравко Димитров, ректорът на университета проф. Козлуджов и проф. Маргаритов, откриха многофункционалната зала пред погледа на 1500 зрители, дошли да видят уникалното съоръжение, построено за толкова кратко време след обещанието на премиера.
По повод откриването на залата бяха поканени младите гимнастички от Пловдив, момичетата от художествената гимнастика, танцов състав за фолклорни танци и ЕВТО-България.
Демонстрацията на ЕВТО-България започна с динамична Ескрима – мечове свистяха във въздуха, атакуващи от всички страни с къси оръжия караха сифу Багалев да се защитава с баклер и къс меч, а атаките с тояга бяха отблъсквани с полицейска тонфа.
Частта за самоотбрана започна с техники срещу нож, продължавайки с атаки от различни страни, къде сифу Багалев показа завидни умения в динамично променяща се среда под стрес да се приложи ВингТчун в действие.
Завършекът на демонстрацията също бе така впечатляващ – сидже Нахи от Германия, която е и лична ученичка на ГМ Керншпехт, демонстрира как даже едно момиче може да се справи срещу по-едър и подготвен противник. Сидже Нахи и сифу Багалев излязоха на сцената, като сифу Багалев си сложи специален протектор за врат, защото повечето от ударите завършваха фатално с цялата тежест във врата му, след последващата му атака към Нахи. Публиката избухна с ръкопляскания и това даде уникален завършек на откриването на новата спортна зала на Пловдивския Университет.
Демонстрацията бе наблюдавана внимателно от Министър-председателя на република България Бойко Борисов, който е бивш спортист по Карате, носител на висок дан.