Коледен ВингТчун семинар и Коледно парти 2012

15/12/2012

[frame_left]

[/frame_left]

Традиционно коледните семинари във ВингТчун Академията в Пловдив винаги са събирали много хора, които искат да тренират. Тази година отвово традицията бе спазена – дойдоха над шейсет човека от осем града.

Сменинарът бе предходждан от сериозна подготвителна изпитна седмица в Пловдив, за да може всички желаещи за изпит да бъдет предварително тествани и насочени за степените, покриващи техните знания и умения.

Семинарният ден започна точна в 10 часа, като всички участници бяха строени, готови за интензивния ден на тренировки.

Инструкторите от Русе, Монтана, Варна, Търново, Пловдив и Хсково помагаха на майстор Станислав Багалев, като всеки един от тях бе част от определена изпитна група, където помагаше на изпитваните в техните упражнения.

Традиционно семинарът започна с форма СюНимТау, където детайлите и идеята за център и периферия, генериране на силата, както и модели на правилно дишане, бяха част от изискванията към всички ученици.

Втората форма ЧамКю бе детайлно разработена от напредналите ученици, като моделът за движение и център бе разработен с преместване, ходене, удари с крака и динамична едновременност.

Основите – ходене, удари, ритници, завъртания, комбинации бяха също проверени, докато напредналите се концентрираха в детайлите на ЧиСау партньорските форми за двама. Усетът, балансът, динамичната промяна – това бяха основните акценти за напредналите.

Средното ниво тренираха едновременост, удари, ритници, лакти и колена, като понякога динамиката идваше много на някои от участниците.

ЛатСау програмите бяха динамичния тест за начинаещите, които се опитваха да насмогнат на скоростта на ударите на инструкторите.

БлицДефенс програмите бяха завършека на първата част н асеминара  ивсички успяха да починат час и да заредят батериите за втората по-динамична част.

Началото на втората част бе свързано с ритници и контрол на ритниците, усет за дистанция на ритника, последващи удари и динамична промяна на дистанцията.

За напредналите динамичното ЧиСау бе мост към стреса и търсене на границата на усета – когато човек е подложен на стрес, той не успява да усети нужната динамика и пропуска промяната.

Бойните приложения, динамичните удари бяха част от последните щрихи по време на изпита.

Всички, които получиха своите дипломи, бяха доволни от постигнатото, усещайки своята промяна.

Общата снимка ознаменува края на коледния семинар, като усмивките по лицата на участниците сами говореха за настроението след целия ден занимания.

Само за три часа залата на Академията бе превърната в място за коледния купон – голяма шведска маса с хапки, пийки от домашни производители, столове със свещи, приглушено осветление, подготовка за жива музика – барабанен сет, бас китара, електрическа китара, класическа китара, йоника, кубета, усилватели и микрофони.

Посетилите купона бяха повече от очакваното – над осомдесет човека присъстваха на вечерта!

Всички бяха пременени с официалните си или спортни дрехи, а домакинът на партито – сифу Багалев бе в елегнтен косюм с червена вратовръзка, посрещайски всички с усмивка. Той направи кратката си традиционна коледна реч, като след това партито пое в своя вихър.

Храната започна да се изпарява, домашното вино да се лее, а настроението да се покачва.

Живата музика отново възпламени всички. Групата бе съставена изцяло то ВингТчун практикуващи, които се занимават сериозна с музика – Сашо на клавира и на тон-режисьорския пулт, Силвия на микрофона, Иван на баса, Ясен на китарите и Стойо на барабаните.

Песните и бисовете се лееха, настороените бе приповдигнато, а то избухна и до висините, когато Тео от Гърция вклюци елекрическата си гръцка гъдулка и засвири традиционна гръцка музика.

Късметите от импровизираната баница накараха всички да се усмихнат, а купонът продължи до зори.

На следващия ден, леко уморени от предната интензивна нощ, инструкторите се събраха за семинар. Преди това посетиха ледената пързалка в Пловдив, за да видят шоуто на кънки на големия сина на сифу Герман Атанасов, който е неколкократен шампионн ма България – Манол Атанасов.

След това всички инструктори тренираха интензивно важните идеи за усета, центрираността, баланса, промяната, бойният дух и осъзнаването.

Сифу Багалев даде важни методически напътствия на всички, които да има помогнат за по-пълноценно преподаване.

Така приключи 2012, изпълнена с активни и динамични преживявани, семинари, пътувания и демонстрации.

Галерия