Инструкторски и технически Винг Чун семинар в Пловдив 2014

08/02/2014

Топлото, почти пролетно, февруарско време събра в Пловдив трениращи от Видин, Монтана, София, Русе, Пловдив, Стара Загора и Димитровград.

Майстор Станислав Багалев започна семинара с важни теоретични елементи, свързани с идеята за центровете и периферията, пътищата на силата, видовете сила и тайминга на използването и.

Бяха предложени редица упражнения, които да развият усета, силата и връзката между движение, сила и цел.

Тези важни елементи и принципи бяха оттренирани във формата СюНимТау, както и в начинаещите програми за първа и втора ученическа степен.

Сила, движение, цел, усет, промяна, водене, удар, дистанция…това не бива да са само общи думи а и тренировъчни методи, които да изграждат тези качества при трениращите.

Срещата на водещите инструктори даде нови идеи на базата на анализа на преминалата година, както бяха поставени и нови цели за 2014 година.

Вторият ден се концентрира върху формите, идеите и програмите за високите степени и техническите степени, които  вървят напред.

Да усещаш себе си, да контролираш своите реакции, да усещаш противника, неговите промени и ситуацията, която ескалира е умение, което трябва да се тренира и достига.

ГАЛЕРИЯ