Първи семинар по ВингТчун самоотбрана на ЕВТО в Бургас за 2016 година!

09/01/2016

Интересът към приложност и самоотбрана, даде ясен тласък на интересите на голяма група трениращи различни бойни изкуства от Бургас, да организират още в самото начало на новата година открит семинар по ВингТчун. Европейската ВингТчун Организация в България – EWTO най-голямата организация по самоотбрана в света и моделите на преподаване са доказали своята ефектиност в работата с деца, юноши, мъже и жени, както и специални подразделения на полиция и армия!

На 9 ти януари 2016 се организира голяма открита демонстрация в Бургас, където присъстваха хора от различи възрасти. Майстор Станислав Багалев дойде със своите инструктори от Русе – сихинг Румен и сихинг Велин, от Димитровград – сихинг Марин, от Пловдив сихинг Иван, както и от Варна сихинг Вальо, и помощник инструктори от Варна и Стара Загора. Тъй като интересът бе голям, а залата бе пълна, всички инструктори бяха заобиколени от интересуващи се, които с голяма желание тренираха показаните им техники.

Заниманието започна с ясни идеи за опасността във всяка ситуация и за дистанциите на един конфликт, след това тренировката продължи с идея за контрол на баланса на противника, за ударите с длани и с ръце, за контрол чрез дърпане и бутане, както и тренировка за силата на удара. Всички се включиха с интерес и от гледащи се превърнаха в участници, което даде истинска искра по време на заниманията. Не можем да не споменем и работата на организаторите на проявата – спортния клуб „Бей син“ и на Галина Василева, които помогнаха много с желанието си бойното изсуктво да достигне до максимален брой хора. Идеята е след тази първа демонстрация и открита тренировка да се провеждат семинари през месеца в Бургас, както и бъдещи тренировки, водени от водещите инструктори на ЕВТО-България, както и от майстор Багалев. Моля, следете нашият сайт и фейсбук страницата на бургаския клон за повече информация!

Галерия