ВингТчун в Пловдив на световния ден на детето

07/06/2018

1 юни – Детска Самоотбрана и ВингТчун в Пловдив на световния ден на детето

детето

По традиция в Пловдив на 1 юни, световният ден на детето, се провежда голяма открита демонстрация пред родителите и роднините на децата и юношите, трениращи Винг Чун в детските групи на Академията по ВингТчун и Самоотбрана в Пловдив.

детето

детето

Тази година децата демонстрираха своите умения отвън, пред залата, на главната улица в парка преди пешеходния мост.

детето

Участваха над 30 деца и от двете групи, като техните родители наблюдаваха с интерес, какво ще покажат техните деца.

детето

Майстор Станислав Багалев водеше представянето и изпита на децата. Те започнаха с демонстрация на първата форма на Винг Чун – Сю ним тао, Форма на малките идеи. След това децата показаха своите умения в удари с ръце, удари с крака, придвижване  и защити.

детето

детето

След това се премина към техники за самоотбрана, освобождавания от захвати, контрол и реакция.

детето

Накрая всички деца трябваше да преминат през коридор от препятствия и лапи, които държаха част от родителите. Те трябваше да се преборят и да преминат през динамично променящото се препятствие, което им дава повече сила и увереност да не се отказват, а на овладеят духа и стреса, да преборят себе си.

детето

детето

Пред родителите бе представена и програмата на Еразъм + Martial arts as tool towards inclusion, идеите и принципите, както и някои от дейностите, които се провеждат в различни училища.

детето

детето

В залата децата получиха следващите си степени и след общата снимка, която препълни залата имаше изненада – торта със знаците на школата и знакът на Кидс ВингТчун.

детето

детето