Коледен ВингТчун семинар в Пловдив 15 декември 2018

20/12/2018

Дългогодишна традиция

По традиция преди нова година и преди Коледа във Винг Чун Академията ни в Пловдив се събират хора, които искат да тренират повече, да споделят и да обобщят знанията си.

 

Семинарът тази година

Основната тема на семинара тази година бе принципите във ВингТчун, как те се проявяват във формите, основите, приложенията и в идеите за самоотбрана.

ВингТчун е изграден от няколко важни идеи, между които е свързаността на тялото, вкореняване и завъртане, движение във всички посоки, усет за дистанция, тайминг и баланс.

Учениците тренираха различни варианти на атака и реакция на силата на противника, усет и ситуативна реакция.

 

Различни групи по степени

Трениращите бяха групирани по степени и нива, като се оформиха пет отделни нива.

Първите нива тренираха основните реакции и усет в Блиц програмите, вторите нива тренираха лакти и колене, третото ниво тренираха самоотбрана с оръжия, четвъртото ниво тренираха секции и реакции, а високите степени чи сау секции и приложения.

Бяха изпитани няколко човека за високи степени, което е радостно, че ядрото от трениращите в школата напредва и преминава към високите степени.

В тази връзка вече в нашата академия в Пловдив ще има редовни тренировки и за хора над 12 степен.

Парти тайм

Настроението на всички трениращи бе приповдигнато и на вечерния купон, който беше в бар Мармалад, където всички успяха да общуват едни с други в една шумна и приповдигната атмосфера. Всеки говореше, танцуваше и се забавляваше, а заведението в началото бе отворено специално за всички трениращи, а след това купонът продължи до ранни зори.