Пролетен Винг Чун семинар в пловдивската EWTO Академия 2021

13/03/2021

Пролетен ВингЧун семинар в пловдивската EWTO академия

На 7 март 2021 се проведе първият за годината пролетен Винг Чун семинар и въпреки време на забрани и ограничения, бавно се възвръща тренировъчен ритъм.

Участваха част от учениците от групата за тинейджъри, трениращи от Пловдив и София, както и гости от Белгия и Мадагаскар.

Майстор Станислав Багалев заедно със Сифу Марин Мазнев проведоха семинарът, фокусирайки се върху основните принципи на биомеханиката, формата, основите, усета, дистанция, удар и контрол.

Децата и тинейджърите, които тренират в Пловдив, участваха с много голямо желание и бяха зажаднели за динамика и тренировка. Майстор Багалев им показа важни идеи за сила, баланс, силоизвличане и контрол. Те демонстрираха формата Сюнимтау самостоятелно и показаха умения в самоотбрана и Блиц Дефенс.

Мъжете тренираха също форма и важни идеи от приложението и Лат Сау, тренировка с удари, реакция, удари срещу удари, Блиц Дефенс и адекватна навременна реакция – всичко това само за три часа семинар.

Напредналите търсеха точката на коткат с атаката на противника и как да хванат и водят силата на противника.

Да усещаш себе си, да усещаш сферата на своята свързаност, както и Ин – Ян енергията в тялото, бе предизвикателство за всички напреднали ученици. От този усет бе важно да се усети точката на контакт и от там да се опитат да контролират баланса на противника и да усетят кога и накъде тръгва атаката.

Сифу Марин, 3 степен, беше при всеки един ученик и помагаш в усета, като не спираше да показва и обяснява всеки детайл.

Майстор Станислав Багалев, сифу Марин, 3 степен, сихинг Иван, 2 степен, сихинг Максим, 1 степен и сихинг Тончев, 12 степен, бяха в сърцевината на тренировката.

Въпреки пандемията и рестрикциите всички тренираха, а тези, които бяха готови, получиха своите степени.

Все по-трудно е да успеем да бъдем себе си, да излезем извън ситуацията на затвореност и да продължим напред, но тренировките ни дават сила и увереност, че всичко нормално ще е отново част от ежедневието ни.

 

ЕВТО-България