Майстор Станислав Багалев защити 6-та майсторска степен през месец април 2021

29/04/2021

След продължили повече от девет години тренировки, семинари в Германия, частни уроци и малки групи, майстор Станислав Багалев премина последните фази на изпита за 6-та майсторска степен – Luk Dim Bun Gwan 六点半棍 Формата на дългата тояга (2.70 см), както и Чи Куан, чисау усет с тояга. Той тренира под вещото ръководство на Големия майстор Оливър Кьониг, 9 степен, по време на неговоте посещение в България през месец април 2021.

Майстор Оливър проведе семинари за напреднали, които бяха он-лайн и наживо в залата на Академията по ВингЧун в Пловдив. Също така проведе цял ден самостоятелни занимания с майстор Багалев за тренировка с дълги оръжия, Чи Сау и част от изпита, сред слънчевите лъчи на тракийската равнина и древната гробница над Старосел.

Последната дума имаше учителят на майстор Станислав Багалев – Грандмайстор Керншпехт, 10 степен, който даде одобрението си на 26 април 2021 след поведен теоретичен и практически тест, повече от един час, в основите на вътрешната, тайна, практика на системата. Майстор Багалев трябваше да обясни детайлно и да демонстрира с над 20 различни ученика идеите за Ин Ян енергията, за концепцеята на Точката на докосване, на атакуващата и поддаващата енергия, на тайминга, дистанцията и силата.

Diploma ^th Master level WingTsun

6-тата степен за Майстор Станислав Багалев идва и в година, в която се навършват и 25 години от създаването на ЕВТО-България след идването на Грандмайстор Керншпехт, Грандмайстор Бил Нюман, сифу, Оливър, сифу Шембри, сифу Хайнрих и сифу Роланд през 1996 година в Пловдивски университет. Това даде старт на развитието и популяризирането на Винг Чун в България и вече четвърт век в страната се развива идеята и разпространението на тази уникална система.

Diplomas 6th WingTsun master level Stanislav Bagalev

В момента се подготвят над 16 трениращи с високи степени за техните следващи нива, което е и един своеобразен връх и успех на майстор Станислав Багалев, който продължава да преподава усилено и в София, Пловдив и в страната.

 

26 Април 2021