Международен ВингТчун семинар в Несебър 2022

01/09/2022

Международен ВингТчун семинар в Несебър 2022

24-28.08.2022

ewto 2022 nesebar wingtsun

Традиционният вече семинар по ВингТчун в Несебър, през 2022 година посрещна трениращи от Америка, Белгия, Мадагаскар, Словакия, Австрия, Германия и разбира се от България.

Преподаватели тази година бяха – Грандмайстор Оливър Кьонг от Австрия, 9-та грандмайсторска степен, и Грандмайстор Томас Шрьон от Германия, 9-та грандмайсторска степен.

 

gm oliver and gm thomas bulgaria

Темата на семинара беше динамика на придвижване, атака и защита във далечна, средна и близка дистанция, умението за контрол и промяна съобразено с трите основни равнини, както и умението за безопасно преминаване през различните контактни точки, което да ни осигури контрол и защита.

Тренировките се провеждаха на открито в парка на новия Несебър, където всички участници се наслаждаваха и на връзката с морето, заобиколящата природа и усещането за свобода.

 

Training wingtsun nesebar 2022

Грандмайстор Оливър обърна детайлно внимание на всеки един участник, тренирайки неговата структура, баланс, усет в контактна точка и умението му да използва таймингът, структурата и правилната свързаност на фасцията и мускулите, за да се получи правилният удари или защита.

 

Nessebar GM OLiver

Грандмайстор Томас Шрьон динамизира учениците и инструкторите с различни дрилове, удари с ръце и крака, придвижване, комбинации и усет за дистанция, като успя да провери уменията на високите степени, явяващи се на изпит.

 

Nessebar GM Thomas and master bagalev

Тази година трима човека преминаха тежката изпитна седмица и защитиха своите високи степени.

First High Grade беше присъдена на Емилия Митева – съдия в БФУ, която тренира вече над 12 години в организацията, тренира усилено, посещава курсове, семинари и беше част от обучението в Национална Спортна Академия по Ушу.

 

Nessebar Emiliya Miteva 1.HG

Third High Grade беше защитена от Bart Kauenbergst, който е от Белгия и е започнал да тренира ВингЧун в далечната 1997 година там. Занимавал се е и с бокс, кик бакс, граплинг, както фитнес и каластетика. Вече от две години живее в София и тренира усилено с майстор Станислав Багалев. Той бе удостоен и с титлата Sifu, кето е голяма чест за всеки практикуващ бойни изкуства. Това доказва силата на волята за постигане на умения и качества, въпреки всички трудности, отдаденост към стила и преподаването.

Nessebar Bart 3.HG

Fourth High Grade беше защитена блестящо от Сифу Марин Мазнев, който е един от основните преподавтели в Академията ни Пловдив, човек силно отдаден на бойното изкуство, блестящ преподавател и практически ориентиран изследовател на бойните изкуства и Винг Чун, който преподава и тренира с търпение, внимание към детайла, но и с много хъс и мотивация.

Nessebar sifu Marin 4.HG

Участниците от Америка бяха двама от водещите инструктори в най-голямата школа само по ВингЧув в Америка, която е в ЧикагоСифу Eric Galicia, 3.TG и Анна Гекова, 2.TG, които са ученици на сифу Герман Атанасов, 4.TG, който е един от водещите преподаватели в Америка. Сифу Ерик и Ана идват за поредна година на семинарите на ЕВТО-България за да тренират, учат и практикуват ВингЧун с едни от най-добрите представители на системата в света.

wing tsun Nessebar Eric Galicia

Присъства и още един българин на семинара, който живее и практикува в Австрия, има школи по ВингЧун с над двеста трениращи – Костадин Лефтеров, 4. HG. Той започна да тренира в България през 2010 в Стара Загора под ръководството на сихинг Стефан и сифу Багалев, и след това продължи обучението си в Австрия.

 

Nessebar Kostadin Lefterov 4.HG

Всички трениращи бяха впечатлени от бързината, точността, координацията и усета на грандмайсторите, които показвах с огромно желание, обясняваха на всеки и не оставяха нито един въпрос без отговор.

Да се тренира в такава атфосфера – море, въздух, приятели, хора от различни държави и двама грандмайстори, е уникална възможност, която дава енергия за промяна на всеки.

Nessebar 2022 dinner

Освен тренировките имаше време и за общи вечери и много разговори и споделяне на идеи, време за парти и забавление в Слънчев Бряг с много усмивки и позитивна енергия.

 

ewto party nessebar bedroom

ВингЧун е уникално бойно изкуство и то ни променя не само физически, а изгражда и нашата психика, дава ни усещане и сила за промяна на нашата енергия и нова гледна точка към света, запознава ни с нови приятели и отваря непознати врати към нови светове.

 

Август

Пловдив 2022