ВингЧун и ТайЧи в Chinese Culture Center of Sofia

30/06/2023

ВингЧун и ТайЧи в Chinese Culture Center of Sofia

20 януари 2023

В Китайският Културен Център в София и в седемте му етажа се проведоха тридневни тържества за Китайската нова година на Заека.

винг чун демонстрация Винг чун демонстрация майстор багалев

2023 您有一封来自索非亚中国文化中心的邀请函待打开!

Майстор Станислав Багалев и неговите инструктори и треньори от спортните клубове УШу София и Ушу Пловдив – Димитър Тончев, Максим Илиев, Яким Кастелов и Мартин Марков, направиха два презентационни урока по ВингЧун и Ян ТайДзи в петък и събота, където демонстрираха идеята, принципите и основните идеи на стиловете. Гостите и участниците бяха впечатлени и получиха покани да посетят залите ни в София и Пловдив.

китайски културен инситут демонстрация майстър багалев

Петък вечерта бе и официалното откриване, където бяха поканени официално гости от посолствата, преподаватели и бизнесмени.

Господин Гуан Син, културно аташе на посолството на Република Китай произнесе откриваща реч и обяви и участниците в демонстрацията по китайски бойни изкуства.

От името на Българска федерация по Ушу участваха клуб Черен Дракон с Чън ТайДзи, клуб Академик Златен Тигър с Шаолин и клубовете Ушу София и Ушу с демонстрация на ВингЧун и Ян Тай Дзи.

тай чи ян стил ян тай чи

ВингЧун бе представен от майстор Багалев, 6-та степен, който се занимава над 35 години, учил е от най големите преподаватели на стила, представител е на ЕВТО за България и е бил пет пъти в Китай на обучение, като също е и преподавал и ВингЧун в Пекин. Негов спаринг-партньор бе Яким Кастелов, европейски шампион.

Те демонстрираха динамични приложения на ВингЧун, от които публиката се почувства като във филма Ип Ман.

винг чун открита демонстрация

Ян ТайЧи бе представено от Димитър Тончев, 3-ти дуан тайчи, европейски и републикански шампион, треньор в Ушу Пловдив, както и от Мартин Марков от София, европейски шампион по ТайЧи, ВингЧун и Буращи Ръце.

Те демонстрираха в синхрон състезателната форма и класическите бутащи ръце и приложения от тях. Всички бяха впечатлени от нивото им, като даже културното аташе отбеляза, че нивото е високо даже за Китай.

За повече информация, обадете ни се и елате да опитате в нашите зали в София и Пловдив.

www.ewto.bg

www.yangtaichi-bg.com